ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ



1 κιλό κολοκυθάκια
αλάτι
αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα

Πλένετε και καθαρίζετε τα κολοκυθάκια από τις άκρες τους και ξύνετε το εξωτερικό τους περίβλημα. Τα κόβετε είτε σε ροδέλες είτε μακρόστενα. Τα βάζετε σε ένα μπολ με αλεύρι και αλάτι και τα ανακατεύετε. Βάζετε στο τηγάνι το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά. Τοποθετείτε τα κολοκυθάκια το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλύψετε όλο το τηγάνι και τηγανιστέ και από τις δύο πλευρές περίπου 5 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Βγάζοντας τα από το τηγάνι μπορείτε πριν το σερβίρισμα να τα τοποθετήσετε σε ένα πιάτο οπού θα έχετε στρώσει με χαρτί κουζίνας, για να απορροφήσει το παραπανίσιο λάδι.


Κύριο Συστατικό : Κολοκύθι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 5
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV