ΑΡΑΚΑΣ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΕΝΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

250 γρ. αποφλοιωμένος αρακάς
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 φρέσκο κρεμμύδι
8 φύλλα μέντας
1 κουταλιά ελαιόλαδο
250 ml. μοσχαρίσιος ζωμός
100 ml. λευκό ξηρό κρασί
αλάτι και πιπέρι
ζάχαρη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβετε και πετάτε τις ρίζες και τις κορφές από το κρεμμύδι, κατόπιν το κόβετε σε λεπτές ροδέλες.
Ζεσταίνετε το λάδι για 1’ και σοτάρετε το κρεμμύδι.
Προσθέτετε τον αρακά, νοστιμίζετε με μια πρέζα ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τον ζωμό, το κρασί, 50 ml. κρέμα, σκεπάζετε το πιάτο και το αφήνετε να μαγειρευτεί για 15’.
Ψιλοκόβετε τα φύλλα μέντας, τα ανακατεύετε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τα αλατοπιπερώνετε.
Ξεχωρίζετε 2 κουταλιές αρακά και βάζετε τον υπόλοιπο με το ζουμί του στο μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα.
Περνάτε την κρέμα από σήτα και τη σερβίρετε σε 4 μπολάκια.
Ρίχνετε στο καθένα την κρέμα γάλακτος με καρυκεύματα, γαρνίρετε με τον αρακά και τα φύλλα μέντας και σερβίρετε.

ΑΡΑΚΑΣ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΕΝΤΑ
Κύριο Συστατικό : Αρακάς
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV