ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

περίπου 60 μύδια
16 σκελίδες σκόρδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κόκκινες πιπεριές
½ ματσάκι κόλιαντρο
40 γρ. ζωμός λαχανικών σε σκόνη
60 γρ. ζάχαρη
30 ml. σάλτσα σόγιας
60 ml. φυστικέλαιο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε τα μύδια και αφαιρούμε όσα είναι ανοιγμένα. Βάζουμε σε ένα γουόκ νερό να ζεσταθεί και βράζουμε τα μύδια μέχρι να ανοίξουν. Αφαιρούμε τα μύδια που δεν ανοίγουν.
Συνολικά πρέπει να βγουν τουλάχιστον 12 μύδια ανά άτομο.
Σπάμε το πάνω κέλυφος των μυδιών και βάζουμε στην άκρη το κέλυφος που έχει την ψίχα.
Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου, ψιλοκόβουμε το ένα τους μισό και κόβουμε το άλλο μισό σε λεπτές φέτες.
Καθαρίζουμε τις πιπεριές τσίλι, τις πλένουμε εσωτερικά και εξωτερικά και τις ψιλοκόβουμε.
Πλένουμε το κόλιαντρο, το τινάζουμε να στεγνώσει και μαδάμε τα φυλλαράκια του.
Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο με το ζωμό σε σκόνη, τη ζάχαρη και τη σάλτσα σόγιας, και με το μείγμα αυτό περιχύνουμε τα μύδια.
Βάζουμε το φυστικέλαιο να κάψει και τσιγαρίζουμε σε αυτό τις φέτες του σκόρδου μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα. Στη συνέχεια τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε τα μύδια σε ένα καλάθι ατμού και τα αχνίζουμε ανά μερίδες για περίπου 3 λεπτά πάνω από νερό που βράζει.
Τα πασπαλίζουμε με το τσιγαρισμένο σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα φυλλαράκια του κόλιαντρου και σερβίρουμε.

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ
Κύριο Συστατικό : Μύδια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV