ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
80 γρ. μακρύκοκκο ρύζι
1 αβγό
100 γρ. βούτυρο
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
60 ml. χυμό λεμόνι
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
60 ml. μπίρα
20-40 αμπελόφυλλα
400 ml. ζωμό λαχανικών
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ζυμώνουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια, το ρύζι, το αβγό, 200 γρ. από το βούτυρο, τα μυρωδικά και το χυμό λεμόνι.
Λιώνουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε.
Αν χρειαστεί, μαλακώνουμε τη ζύμη με λίγη μπίρα.
Βράζουμε τα αμπελόφυλλα σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και να στραγγίξουν.
Βάζουμε σε κάθε αμπελόφυλλο 1 κ.σ. από τη ζύμη με τον κιμά και τυλίγουμε.
Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα και στρώνουμε τον πάτο της με τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα. Βάζουμε επάνω τους τα ντολμαδάκια και τα περιχύνουμε με το ζωμό.
Τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες.

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ
Κύριο Συστατικό : Αμπελόφυλλα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV