ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΤΣΙΠΣ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΟΥ ΚΑΙ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 μεγάλα φρέσκα αμπελόφυλλα
8 μεγάλες σαρδέλες
1 φλιτ. τσ. ελαιόλαδο
2 λεμόνια (χυμός & ξύσμα)
60 γρ. αβγοτάραχο Τρικαλινού
αλάτι
πιπέρι
κάπαρη
λάδι για τηγάνισμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από εντόσθια και λέπια. Τις αλατίζουμε καλά και τις βάζουμε σ’ ένα σουρωτήρι.
Βάζουμε το λάδι σ’ ένα τηγάνι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τα αμπελόφυλλα ένα-ένα. Τα βγάζουμε σχεδόν αμέσως, για να μη μαυρίσουν.
Τα ακουμπάμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τηγανίζουμε με τον ίδιο τρόπο και μια χούφτα κάπαρη.
Λαδώνουμε τις σαρδέλες, τις τυλίγουμε με τα αμπελόφυλα και τις ψήνουμε σε καυτή σχάρα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Φτιάχνουμε λαδολέμονο, χτυπώντας 1 μέρος χυμό λεμονιού με 3 μέρη ελαιόλαδο και περιχύνουμε τις σαρδέλες.
Προσθέτουμε το αβγοτάραχο και πασπαλίζουμε στο τέλος με λίγη ψιλοκομμένη κάπαρη.

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΤΣΙΠΣ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΟΥ ΚΑΙ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ
Κύριο Συστατικό : Σαρδέλες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Σχάρα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΔΗΣ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV