ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΤΕ ΑΝ ΖΕΛΕ



1 μικρό κοτόπουλο
3 κούπες νερό
αλάτι
πιπέρι σε κόκκους
1 ασπράδι αυγού
2 κουταλιές σκόνη ζελατίνα
1 μεγάλη, σε κομματάκια 2x2 εκ. κόκκινη πιπεριά
1 μεγάλη σε κομματάκια 2x2 εκ. πράσινη πιπεριά
1 κουταλιά τριμμένο κρεμμύδι
2 κουταλιές ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κούπα ψιλοκομμένο σέλερι
1 κούπα βρασμένο ρύζι
2/3 κούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά χορσράντις
1/3 κούπας κέτσαπ
1/3 κουταλιές μουστάρδα ντιζόν
0,13 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βράστε το κοτόπουλο με το νερό, το αλάτι και το πιπέρι, ώσπου να μαλακώσει και στραγγίστε το, κρατώντας το ζωμό. Μετρήστε τον κι αν δεν είναι 2 κούπες, συμπλήρώστε με νερό. Καθαρίστε το ζωμό, ρίχνοντας μέσα το ασπράδι χτυπημένο σε μαρέγκα, ενώ ο ζωμός βράζει κι ανακατέψτε ώσπου να ψηθεί το ασπράδι. Περάστε το ζωμό από πολύ λεπτή σήτα ή μουσελίνα. Φουσκώστε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο ζωμό κι ανακατέψτε τη με το ζεστό ζωμό, να διαλυθεί εντελώς. Σε μια μικρή φόρμα κέικ με άνοιγμα στο κέντρο (τύπου σωσίβιο ή δαχτυλίδι) ρίξτε 1/2 κούπα από το μίγμα της ζελατίνης και βάλτε τη στο ψυγείο, να πήξει. Αν χρησιμοποιήσετε μεγάλη φόρμα, σωσίβιο, διπλασιάστε τη δόση. Τοποθετήστε, με την καλή όψη προς τα κάτω, τα κομματάκια της κόκκινης και της πράσινης πιπεριάς, επάνω στο ζελέ. Ρίξτε λίγη ζελατίνη και βάλτε τη φόρμα πάλι στο ψυγείο. Καθαρίστε το κοτόπουλο από τα κόκκαλα και τις πέτσες και ψιλικοψτε το. Ανακατέψτε το με το υπόλοιπο μίγμα της ζελατίνης και τα υπόλοιπα υλικά, βάζοντας τη μαγιονέζα στο τέλος κι ανακατεύοντας την απαλά. Δοκιμάστε και προσθέστε όσο αλάτι ή πιπέρι χρειάζεται. Αδειάστε το μίγμα επάνω στις πιπεριές, μέσα στη φόρμα και βάλτε το στο ψυγείο 4 ώρες, να πήξει. Ξεφορμάρετε το πατέ σε πιατέλα, βουτώντας τη φόρμα για λίγα δευτερόλεπτα μέσα σε ζεματιστό νερό και φυλάξτε το στο ψυγείο, ώσπου να σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Κοτοπουλο
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 Ώρα
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 10 Ώρες Ψυγείο
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV