ΚΡΥΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 γρ. μακαρόνια
αλάτι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 σκελίδες σκόρδο
3 εκ. πιπερόριζα
2 κ.γ. ολόκληροι κόκκοι πιπεριού Σετσουάν
40 γρ. πάστα σουσαμιού
30 ml. σάλτσα φασολιών-τσίλι
50 ml. λευκό ξίδι ρυζιού ή μηλόξιδο
30 ml. χυμός πορτοκαλιού
30 ml. ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας
50 ml. σκουρόχρωμη σάλτσα σόγιας
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
30 γρ. ζάχαρη
15 ml. φυστικέλαιο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό al dente, τα σουρώνουμε, τα περιχύνουμε με κρύο νερό, τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το σουσαμέλαιο.
Καθαρίζουμε, πλένουμε, στεγνώνουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και την πιπερόριζα.
Καβουρδίζουμε σε ένα τηγάνι τους κόκκους πιπεριού Σετσουάν χωρίς λίπος για περίπου 3 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μοσχοβολούν.
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μακαρόνια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια κρεμώδης πάστα, την οποία στη συνέχεια προσθέτουμε στα μακαρόνια.
Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε.

ΚΡΥΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ
Κύριο Συστατικό : Μακαρόνια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ταιλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV