ΜΟΥΣ ΣΟΛΟΜΟΥ



11 γρ. ζελατίνα
225 γρ. καπνιστό σολομό
100 γρ. κριμ τσιζ
125 ml κρασί άσπρο
75 γρ. μαγιονέζα
αλάτι - πιπέρι
1/2 χυμός λεμονιού
150 γρ. κρέμα γάλακτος
λίγο μπρικ
2 γαρίδες
λίγο αγγουράκι
λίγος άνηθος

Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί σε μια κατσαρόλα. Προσοχή να μη βράσει. Ρίχνετε στο ζεστό κρασί τη ζελατίνα, κόβετε το σολομό σε μικρά κομματάκια. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το κριμ τσιζ και τα ανακατεύετε με τη μαγιονέζα. Σ' αυτό το μείγμα ρίχνετε τη ζελατίνα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τον καπνιστό σολομό. Χωρίζετε το μείγμα σε δύο μικρές φόρμες και το παγώνετε για τρεις ώρες. Όταν πήξει, θα ξεφορμάρετε τη μους και θα γαρνίρετε με τις γαρίδες, το αγγουράκι, το μπρικ, τον άνηθο και φέτες λεμονιού.


Κύριο Συστατικό : Σολομός καπνιστός
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά & 3 Ώρες Ψυγείο
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV