ΜΑΝΤΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για τη ζύμη
1 αυγό
5 γρ. αλάτι
250 γρ. αλεύρι
400 ml. χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
300 γρ. κιμά αρνίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
1 κιλό γιαούρτι
60 γρ. βούτυρο
5 σκελίδες σκόρδο(πολτός)
10 γρ. μπούκοβο(κοπανισμένο)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Για να φτιάξουμε τη ζύμη, ανακατεύουμε σε ένα βαθύ σκεύος το αλεύρι με το αυγό, αλατίζουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό, φροντίζοντας η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15’. Χωρίζουμε την ζύμη σε τέσσερις μπαλίτσες, τις αλευρώνουμε και τις ανοίγουμε φύλλα με τον πλάστη πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε τα φύλλα παράλληλες λωρίδες, περίπου 4x8εκ.
Τοποθετούμε τα τετράγωνα φυλλαράκια πάνω στο τραπέζι και πάνω στο κάθε φυλλαράκι βάζουμε 1 κουταλάκι γέμιση.
Για να φτιάξουμε την γέμιση, ανακατεύουμε τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον μαϊντανό και ζυμώνουμε καλά με το αλάτι.
Αφού βάλουμε τη γέμιση, διπλώνουμε κάθε φυλλαράκι μύτη με μύτη (διαγωνίως), πιέζοντας τις άκρες να κολλήσουν.
Βράζουμε τα μαντί σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό και αλάτι για 10’. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε σουπιέρα.
Τέλος φτιάχνουμε τη σάλτσα αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί (γιαούρτι,βούτυρο,σκόρδο και μπούκοβο).
Σερβίρουμε τα μαντί περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα.

ΜΑΝΤΙ
Κύριο Συστατικό : Κκιμά αρνίσιο
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV