ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

700 γρ. σπανάκι φρέσκο
150 γρ. ρικότα ή άλλο φρέσκο τυρί
3 κρόκους
60 γρ. αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
50 γρ. βούτυρο
60 γρ. παρμεζάνα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με 100 ml. νερό και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το μεταφέρουμε στο σουρωτήρι, το στύβουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Τέλος, το ψιλοκόβουμε.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη ρικότα με τους κρόκους και 60 γρ. αλεύρι ώστε να δημιουργηθεί ένας ομοιόμορφος πολτός. Προσθέτουμε σιγά σιγά το σπανάκι και δουλεύουμε ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη. Νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι. Με ένα κουτάλι σχηματίζουμε μπαλίτσες ζύμης και τις ρίχνουμε στο νερό.
Σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε τα γιουβαρλάκια να φουσκώσουν για 10 λεπτά περίπου, ώσπου να ανέβουν στην επιφάνεια. Βγάζουμε τα γιουβαρλάκια από το νερό, τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο σε κομματάκια και την παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη.
Γκρατινάρουμε τα γιουβαρλάκια στο γκριλ για 3 λεπτά περίπου.
Συνδυάζονται πολύ ωραία με σαλάτα ντομάτα.

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΣΠΑΝΑΚΙ
Κύριο Συστατικό : Σπανάκι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV