ΜΥΔΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

3 κιλά μύδια
100 γρ. μπέικον
6 μικρά κρεμμύδια
3 ντομάτες
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
6 σκελίδες σκόρδου
1 κουταλιά πάπρικα
2 φύλλα δάφνης
3/4 της κούπας λευκό κρασί
μαϊντανός
τριμμένη φρυγανιά
σαφράν
λάδι
αλάτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένετε τα μύδια κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό και ξύνετε με ένα μαχαίρι τα όστρακά τους μέχρι να τα καθαρίσετε καλά.
Ανοίγετε τα μύδια στον ατμό σε μια κατσαρόλα που θα έχετε προσθέσει το λευκό κρασί και τα φύλλα δάφνης. Σουρώνετε και φυλάσσετε το ζουμί τους.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα με ζεστό λάδι προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, την πιπεριά και το μπέικον, όλα καλά ψιλοκομμένα. Αλατίζετε και τα αφήνετε να σιγοψηθούν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά. Όταν θα έχουν σοταριστεί ελαφρά προσθέτετε την πάπρικα και ανακατεύετε με την τριμμένη ντομάτα, αφήνοντας να σοταριστεί το μείγμα για 5’ ακόμη. Προσθέτετε το σαφράν και το ζουμί από τα μύδια. Τα αφήνετε για 5’ μέχρι να βράσουν όλα καλά.
Αφαιρείτε το πάνω όστρακο από τα μύδια και τοποθετείτε τα όστρακα με το κρέας τους σε μια πυρίμαχη πιατέλα.
Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω από τα μύδια, προσθέτετε την τριμμένη φρυγανιά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα βάζετε στο φούρνο μέχρι να κάνουν κρούστα.
Τα σερβίρετε ζεστά.

ΜΥΔΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Κύριο Συστατικό : Μύδια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ισπανία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV