ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 γρ. θαλασσινά (γαρίδες, μικρές και μεγάλες καραβίδες)
400 γρ. αλεύρι
2 λίτρα γάλα
1 κρεμμύδι
150 γρ. βούτυρο
2 αυγά
μοσχοκάρυδο
τριμμένη φρυγάνια
αλάτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζετε καλά τα θαλασσινά και τα βάζετε να βράσουν σε λίγο νερό. Τα σουρώνετε, βγάζετε τα κελύφη τους και τα κόβετε σε κομμάτια.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε όλο το γάλα.
Σε ένα τηγάνι με βούτυρο, ροδίζετε το κρεμμύδι, που έχετε ήδη ψιλοκόψει.
Σε μια άλλη κατσαρόλα αφήνετε να λιώσει το υπόλοιπο βούτυρο, ρίχνοντας λίγο αλάτι και μοσχοκάρυδο. Προσθέτετε το αλεύρι στο βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει. Ρίχνετε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και ανακινείτε. Περιχύνετε με το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί η σάλτσα.
Όταν γίνει η μπεσαμέλ, προσθέτετε τα κομματάκια των θαλασσινών και ανακατεύετε με προσοχή περίπου για 5 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει το μείγμα σε μια πιατέλα.
Μόλις κρυώσει, με τη βοήθεια ενός κουταλιού πλάθετε τις κροκέτες. Χτυπάτε 2 αυγά και βουτάτε σε αυτά τις κροκέτες. Περνάτε τις κροκέτες μέσα από τριμμένη φρυγανιά.
Σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι, τηγανίζετε τις κροκέτες και στη συνέχεια τις σερβίρετε σε μια πιατέλα.

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ
Κύριο Συστατικό : Θαλασσινά
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV