ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ



8 Φρέσκες αγγινάρες
200 γρ. κιμά
1 αυγό
1/4 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1/4 κούπας κρεμμύδι λεπτοτριμμένο
1/4 κεφαλοτύρι ή regato τριμμένο
2 κουταλιές φρυγανιά
1 κουταλιά αλεύρι
αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Αφαιρούμε από τις αγγινάρες την ψίχα και μερικά φυλλαράκια. Ενώνουμε σ' ένα μπολ τον κιμά, το αυγό, τον άνηθο, το κρεμμύδι, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι. Παίρνουμε τις αγγινάρες και τις γεμίζουμε μία - μία με το μίγμα που φτιάξαμε. Κλείνουμε τα φυλλαράκια. Σ' ένα πιάτο χτυπάμε 2 ασπράδια και 2 κουταλιές λάδι. Σ' ένα άλλο πιάτο βάζουμε το αλεύρι και σ' ένα τρίτο τη φρυγανιά. Βουτάμε μία - μία τις αγκινάρες διαδοχικά στο αλεύρι, στο ασπράδι και τέλος στη φρυγανιά. Τις βάζουμε στο ψυγείο ακάλυπτες για 30'-60'. Βάζουμε λάδι στη φωτιά και τις ρίχνουμε μία - μία, μέχρι να ροδίσουν


Κύριο Συστατικό : Αγγινάρες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV