ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΑΣΤΑ ΚΑΡΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

25 μικρά ασκαλώνια
4 αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές τσίλι
50 γρ. κόκκινη πάστα κάρυ
800 γρ. γαρίδες, έτοιμες για μαγείρεμα
1 κιλό πράσινα σπαράγγια
100 γρ. φιστίκια
100 ml. λάδι
450 ml. γάλα ινδική καρύδας
10 γρ. αλάτι
15 γρ. ζάχαρη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα ασκαλώνια. Τα λιώνουμε στο γουδί μαζί με τις πιπεριές τσίλι και αναμιγνύουμε καλά με την πάστα κάρυ.
Κάνουμε μια μικρή σχισμή στο έξω μέρος των γαρίδων και αφαιρούμε το εντεράκι. Πλένουμε τις γαρίδες και τις στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας. Πλένουμε τα σπαράγγια, καθαρίζουμε το κάτω 1/3 και κόβουμε τη σκληρή κάτω άκρη. Κόβουμε τα σπαράγγια σε κομμάτια μήκους περίπου 3 εκ.
Καβουρντίζουμε τα φιστίκια σε τηγάνι χωρίς λάδι μέχρι να ροδίσουν και τα χοντροκόβουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι στο γουόκ ή σε τηγάνι και τηγανίζουμε την πάστα για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τα φιστίκια, το γάλα ινδικής καρύδας και τα σπαράγγια.
Μετά από περίπου 4 λεπτά προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε και καρυκεύουμε με αλάτι και ζάχαρη. Σερβίρουμε όταν γίνουν οι γαρίδες.

ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΑΣΤΑ ΚΑΡΥ
Κύριο Συστατικό : Γαρίδες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Μαρόκο
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV