ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΡΥ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ,ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κρεμμύδι
200 γρ. πατάτες
200 γρ. κουνουπίδι
200 γρ. φασολάκια snake beans ή κοινά φασολάκια
1 κόκκινη πιπεριά
100 γρ. φρέσκα μανιτάρια τόνγκου ή κοινά μανιτάρια
1/2 ματσ. ταϊλανδέζικος βασιλικός
30 ml. λάδι σόγιας
30 γρ. κόκκινη πάστα κάρυ
400 ml. γάλα ινδικής καρύδας
200 ml. ζωμός λαχανικών
5 φύλλα καφίρ λάιμ φρέσκα ή κατεψυγμένα
2κ.σ.χυμός λάιμ
3κ.σ.σάλτσα μανιταριού
2κ.σ.ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
αλάτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Πλένουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους περίπου 1 εκ. Πλένουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε κομμάτια. Πλένουμε τα φασολάκια snake beans φασολάκια, αφαιρούμε τις ίνες και τα σπάμε σε κομμάτια μήκους 3 εκ. Πλένουμε την πιπεριά μέσα και έξω και την κόβουμε σε λωρίδες. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα τρίβουμε με υγρή βούρτσα και τα κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα, αναλόγως του μεγέθους. Πλένουμε τον βασιλικό, τον τινάζουμε να στραγγίσει και κόβουμε τα φύλλα.
Ζεσταίνουμε λάδι σόγιας στο γουόκ ή σε τηγάνι και τηγανίζουμε το κρεμμύδι με την πάστα κάρυ για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με το γάλα ινδικής καρύδας και το ζωμό.
Πλένουμε τα φύλλα καφίρ λάιμ και τα προσθέτουμε στο μείγμα με το γάλα ινδικής Καρύδας και το ζωμό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 5 λεπτά χωρίς καπάκι.
Προσθέτουμε στη σάλτσα τις πατάτες, το κουνουπίδι και τα φασολάκια και τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 12 λεπτά.
5 λεπτά πριν από το τέλος του ψησίματος προσθέτουμε την πιπεριά και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε χυμό λάιμ, σάλτσα μανιταριού, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο και αλάτι και σερβίρουμε αφού γαρνίρουμε με βασιλικό.

ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΡΥ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ,ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Κύριο Συστατικό : Κουνουπίδι , Φασολάκια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ταϋλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Γουόκ
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV