ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΑΥΓΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 γρ. ασιατικό μακρύκοκκο ρύζι, π.χ. ρύζι γιασεμιού
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 αυγά
100 ml. σουσαμέλαιο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βάζουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό. Στη συνέχεια το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και του προσθέτουμε τόσο νερό όσο να σκεπάζεται κατά 1 εκ. Βάζουμε το ρύζι να βράσει και αφήνουμε το καπάκι της κατσαρόλας μισάνοιχτο, έτσι ώστε να πιει το ρύζι όλα τα υγρά του.
Αφήνουμε το ρύζι να βράσει 6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Μειώνουμε κι άλλο τη θερμοκρασία. Κλείνουμε κανονικά το καπάκι, αφήνουμε το ρύζι να φουσκώσει για 10 λεπτά ακόμα και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
Αν σχηματιστεί στον πάτο της κατσαρόλας κρούστα, τη βγάζουμε, την αφήνουμε να κρυώσει τελείως, αφού την τσιγαρίσουμε με το μισό φυστικέλαιο, συνοδεύουμε με αυτή το φαγητό.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, τα χτυπάμε ελαφρά και τους προσθέτουμε σουσαμέλαιο και αλάτι.
Βάζουμε το σουσαμέλαιο σε ένα γουόκ και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε το κρύο ρύζι και το τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε στο ρύζι το αυγό και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά ακόμα, μέχρι αυτό να σφίξει και το μείγμα να πιει τα υγρά του.
Στη συνέχεια προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά ακόμα και το σερβίρουμε αμέσως.

ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΑΥΓΟ
Κύριο Συστατικό : Μακρύκοκκο ρύζι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Κίνα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Γουόκ
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV