ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

150 γρ. φασόλια
50 γρ. βούτυρο
4 κομμένα πράσα
3 γογγύλια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους του 1 εκ.
1 μικρή ράπα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους του 1 εκ.
50 γρ. αλεύρι
1.5 λίτρο ζωμό κότας
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι και πιπέρι
2 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους του 1 εκ.
200 γρ. ξινόγαλα
ματσάκια άνηθου
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βράζετε τα φασόλια σύμφωνα με τις οδηγίες, τα στραγγίζετε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε τα πράσα με το βούτυρο για περίου 4 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τα γογγύλια και τη ράπα και τα ανακατεύετε καλά. Χαμηλώνετε τη φωτιά. Προσθέτετε το αλεύρι μέχρι να διαλυθεί καλά. Ρίχνετε τον ζωμό κότας σιγά σιγά και ανακατεύετε συνέχεια, προσθέτετε τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Αφήνετε να πάρει μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, καλύπτετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 15’.
Προσθέτετε την πατάτα και τα φασόλια. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 15’ μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε 200 ml. ζεστή σούπα με το ξινόγαλα και τα δουλεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Σιγά σιγά ρίχνετε το μείγμα στη σούπα, ανακατεύοντάς το συνέχεια.
Τη ζεσταίνετε καλά, αλλά χωρίς να την ξαναβράσετε. Σερβίρεται γαρνιρισμένη με ματσάκια άνηθο.

ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ
Κύριο Συστατικό : Φασόλια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV