ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 1/2 κιλά περίπου χταπόδι
150 ml. λάδι
250 ml. βαλσαμικό
100 ml. κόκκινο κρασί
2-3 Φύλλα δάφνης
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι. Το αφήνουμε αρκετή ώρα να στραγγίσει. Το βάζουμε σε κατσαρόλα και το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά με το νερό που θα βγάλει, μέχρι να μαλακώσει καλά.
Στραγγίζουμε το ζουμί του, ρίχνουμε το λάδι και αφήνουμε το χταπόδι να τσιγαριστεί. Ρίχνουμε το βαλσαμικό, το κρασί και τη δάφνη και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα του.

ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ
Κύριο Συστατικό : Χταπόδι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV