ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ



6 μεγάλα κρεμμύδια
200 γραμμ. λουκάνικο χωριάτικο, όχι πικάντικο
2 κ.σ. σταφίδες
3 κ.σ. καρυδόψιχα ή κουκουνάρι
½ κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. μαϊντανό ή σέλινο, μόνο τα φύλλα
3 κ.σ. ρύζι Καρολίνα

Κόψτε τις δύο άκρες στα κρεμμύδια, καθαρίστε τα και βάλτε τα σε αλατισμένο νερό που βράζει για 15-20 λεπτά. Αφαιρέστε το εξωτερικό φύλλο, εάν είναι σκληρό, και βγάλτε προσεκτικά το κέντρο με ένα κουταλάκι αφήνοντας 2-3 «φύλλα» στο εξωτερικό. Εντωμεταξύ, βάλτε το λουκάνικο, τις σταφίδες, το μαϊντανό ή σέλινο και το καρύδι ή κουκουνάρι στο μπλέντερ και πολτοποιήστε να γίνουν κιμάς. Ανακατέψτε το ρύζι στο μίγμα, αν χρησιμοποιήσετε, και γεμίστε το κάθε κρεμμύδι. Τοποθετήστε τα κρεμμύδια κοντά το ένα στο άλλο σε βαθύ σκεύος. Περιχύστε με λίγο νεράκι και ελαιόλαδο.Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C. Ψήστε τα κρεμμύδια σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά και ξεσκέπαστε για άλλα 20, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν τελείως.


Κύριο Συστατικό : Κρεμμύδια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV