ΜΟΥΣ ΜΠΡΟΚΟΛΑ



1 Κιλό μπρόκολα καθαρισμένα
1 1/2 Κουταλάκι αλάτι
4 Αυγά ελαφρά χτυπημένα
1/4 Κούπας κρέμα γάλακτος
1/4 Κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/4 Κουταλάκι πιπέρι
1 Κουταλιά μαλακό βούτυρο
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΑΛΑ ΚΡΕΜ
30 Κρεμμυδάκια για στιφάδο καθαρισμένα
4 Κουταλιές βούτυρο
4 Κουταλιές αλεύρι για όλες της χρήσεις
Αλάτι - Ασπρο πιπέρι
1/8 Κουταλάκι μοσχοκάρυδο
2 Κούπες γάλα ζεστό
1/2 Κούπας κρέμα γάλακτος

Βράστε τα μπρόκολα σε αλατισμένο νερό περίπου 15' να μαλακώσουν. Στραγγίστε τα κι αφήστε τα να κρυώσουν. Κόψτε τα σε κομματάκια και χτυπήστε τα σε πολυμίξερ να γίνουν πουρές. Ανακατέψτε σ' ένα μπολ τον πουρέ με τα αυγά , την κρέμα γάλακτος, αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Αλείψτε με βούτυρο μια στρογγυλή φόρμα κέικ που να χωράει 4 κούπες νερό. Βάλτε το μείγμα με τα μπρόκολα μεσα στη φόρμα και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο. Βάλτε την φόρμα στο ψυγείο. Για να το ψήσετε βάλτε τη φόρμα σε ταψάκι με 3 εκ βραστό νερό και ψήστε το στους 180 βαθμούς περίπου 30'. Αναποδογυρίστε σε μια πιατέλα και σερβίρετε το μούς με κρεμμυδάκια αλά κρέμ. Για τα κρεμμυδάκια αλά κρεμ βράστε τα σε αλατισμένο νερό για 50' να μαλακώσουν. Στραγγίστε τα. Ζεστάνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα ρίξτε και ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι , πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε για 2' επάνω στη φωτιά και κατεβάστε. Ρίξτε κι ανακατέψτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ξανα βάλτε το μείγμα στην φωτιά και ανακατέψτε μεχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή και λεία και τελος ρίχνετε μέσα τα κρεμμυδάκια και η σάλτσα μας είναι έτοιμη.


Κύριο Συστατικό : Μπρόκολα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV