ΜΥΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ



1 κιλό μυδιά πλυμένα και καθαρισμένα
3 κουτ. σουπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κούπα βρασμένα ρεβύθια
1/2 κούπα κρουτόν
1 μεγάλο αυγό
1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαιντανό
1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομέννο
αλάτι, πιπέρι

Τοποθετήστε τα μύδια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό. Βράζετε σκεπάζοντας την κατσαρόλα. Οταν ανοίξουν τα μύδια τα βγάζετε απο τη φωτιά και τα στραγγίζετε. Βγάζουμε τα μύδια απο το κέλυφος τους και πετάμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει. Κόβουμε τα μύδια σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για ένα λεπτό. Αναμειγνύουμε και τα υπόλοιπα υλικα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμους. Διαλέγουμε 20 απο τα κελύφη των μυδιών που καθαρίσαμε και τα γεμίζουμε με το μείγμα που δημιουργήσαμε. Τοποθετούμε τα γεμάτα κελύφη σε ένα ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά σε δυνατό φούρνο. Σερβίρουμε το ορεκτικό μας και μπορούμε να το συνδυάσουμε με σαλάτα ή άλλα θαλασσινά.


Κύριο Συστατικό : Μυδιά
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV