ΧΤΕΝΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ, ΣΕΛΙΝΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

200 γρ. μπρόκολο
4 κλωνάρια σέλινο
3 καρότα μετρίου μεγέθους
24 χτένια Ατλαντικού χωρίς κέλυφος
8 σκελίδες σκόρδο
100 ml. ελαιόλαδο
120 ml. σάλτσα oyster
30 γρ. ζάχαρη
πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε το μπρόκολο και το τεμαχίζουμε. Πλένουμε το σέλινο, το κόβουμε σε κομμάτια μήκους 3 εκ. και αυτά σε λεπτά ραβδάκια. Πλένουμε τα καρότα και τα κόβουμε επίσης σε ραβδάκια μήκους 3 εκ. Πλένουμε τα χτένια και τα στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Ζεσταίνουμε λάδι στο γουόκ ή σε τηγάνι και τηγανίζουμε το σκόρδο για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τα χτένια και το μπρόκολο. Προσθέτουμε ένα ένα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Όταν έχουν ψηθεί όλα τα υλικά, καρυκεύουμε με πιπέρι. Σερβίρουμε με ρύζι.

ΧΤΕΝΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ, ΣΕΛΙΝΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ
Κύριο Συστατικό : Χτένια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ταϊλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 12 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV