BURGER ΑΓΓΙΝΑΡΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

600 γρ. αγκινάρες κ/ψ
2 αυγά
100 ml γάλα
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. γαλέτα
Για τα μπιφτέκια
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
30 γρ. μπέικον
Αλάτι , πιπέρι
50 γρ. μαγιονέζα
2 κλαδάκια άνηθο
1 ντομάτα πομοντόρο σε ροδέλες
400 γρ. γλυκοπατάτα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας, αλατοπιπερώνουμε και τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Το μπέικον ιδανικά το έχουμε περάσει και αυτό από τη μηχανή του κιμά.
Βράζουμε σε κοχλάζον αλατισμένο νερό την αγκινάρα για 3 λεπτά. Την στραγγίζουμε και την περνάμε από αλεύρι, το μίγμα αυγό – γάλα και τέλος την γαλέτα. Σε καυτό λάδι τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές.
Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τον άνηθο.
Κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε μακρόστενα sticks και τηγανίζουμε.
Συνθέτουμε τα burger.

BURGER ΑΓΓΙΝΑΡΑΣ
Κύριο Συστατικό : Αγγινάρα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV