ΤΣΙΡΜΠΙΡΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

100 γρ. Καραμανλίδικος παστουρμάς από μπούτι μόσχου
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 σκελίδες σκόρδο
4 αυγά
40 ml. ξύδι λευκό
Πάπρικα γλυκιά
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αλάτι και το πιπέρι. Το απλώνουμε σε μία πιατέλα και κάνουμε 4 γούβες.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε νερό μαζί με το ξύδι, πριν έρθει στο σημείο βρασμού σπάμε το αυγό σε ένα μπολ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα προσεκτικά. Σημαντικό είναι το νερό να μην αρχίσει να βράζει. Με μία κουτάλα ραγού βοηθάμε το αυγό μας να σχηματίσει ωραίο σχήμα. Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Αν θέλουμε με ένα μαχαίρι ή ψαλίδι ομορφαίνουμε τις άκρες του.
Ο άλλος τρόπος είναι να πάρουμε μία μεμβράνη να την λαδώσουμε και να την προσαρμόσουμε μέσα σε ένα μπολ. Σπάμε εκεί το αυγό και κλείνουμε αφαιρώντας τον αέρα. Δένουμε καλά και το βάζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό νερό για 3-4 λεπτά. Με ένα ψαλίδι ή μαχαίρι κόβουμε την μεμβράνη και αφαιρούμε το αυγό.
Βάζουμε τα αυγά στις γούβες που έχουμε σχηματίσει.
Σε ένα άλλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο και τον παστουρμά. Αφού πάρει καλό χρώμα ο παστουρμάς τον ρίχνουμε επάνω από τα αυγά. Ρίχνουμε πάπρικα και σερβίρουμε.

ΤΣΙΡΜΠΙΡΙ
Κύριο Συστατικό : Παστουρμάς
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV