ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΔΡΟΣΕΡΟ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 γρ. ρεβύθια βρασμένα
200 γρ. πατάτες βρασμένες
200 γρ. κρεμμύδι
Μαϊντανό 1/3 ματσάκι
άνηθο 1/3 ματσάκι
Μαντζουράνα δυόσμο από 3-4 φύλλα
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 γρ. Πάπρικα καπνιστή
Αλάτι , πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα SECOS
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ
100 γρ. γιαούρτι
100 γρ. ανθότυρο Σίφνου
10 φύλλα δυόσμου
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
20 ml. ελαιόλαδο SECOS
αλάτι, Πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Αν δούμε ότι μας λασπώνει τότε πάει να πει ότι βάλαμε περισσότερο κρεμμύδι και πρέπει να προσθέσουμε πατάτα ή αλεύρι. Τα μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό μίγμα. Πλάθουμε μικρούς κεφτέδες
Τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Αν το μείγμα που προκύπτει δεν είναι αρκετά πηχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο φρυγανιά τριμμένη. Τους βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.
Για το ντιπ πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί σε multi. Σερβίρουμε μαζί με τους ρεβυθοκεφτέδες.

ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΔΡΟΣΕΡΟ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Κύριο Συστατικό : Ρεβύθια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV