ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

600 γρ. κολοκύθα
20 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
40 γ. τζίντζερ
300 ml. ζωμό κοτόπουλου
200 ml. Κρέμα γάλακτος
Ένα μικρό τσίλι
1 κουταλιά σκόνη κάρυ
50 ml. amaretto
200 γρ. σφολιάτα
1 κρόκου αυγού
Σπόρους κολοκύθας
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο, βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε την κολοκύθα σε κύβους και ανακατεύουμε για πέντε λεπτά. Προσθέτουμε το τζίντζερ, κάρυ σκόνη, και το ζωμό. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια την ανακατεύουμε με ένα ραβδομπλέντερ. Προσθέτετε την κρέμα και το Amaretto για να μας δώσουν πιο πλούσια γεύση.
Κόβουμε την σφολιάτα σε στρογγυλά κομμάτια μεγαλύτερα από το σκεύος που θα σερβίρουμε τη σούπα. Με ένα μικρότερο κουπάτ κάνουμε μία στρογγυλή μικρή τρύπα στο κέντρο. Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού, αφού πρώτα τα πασπαλίσουμε με σπόρους κολοκύθας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Σερβίρουμε τη σούπα και βάζουμε από επάνω το φύλλο της σφολιάτας.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ
Κύριο Συστατικό : Κολοκυθόσουπα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος, Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV