ΜΥΔΙΑ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΡΙΣΤΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ



2 κιλά φρέσκα μύδια
1 λεμόνι κομμένο στα 4
3 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
αλεύρι
1 κουτάκι μπύρας

Πλένουμε τα μύδια καλά και καθαρίζουμε το κέλυφος εξωτερικά με ένα μαχαιράκι. Αφαιρούμε το εσωτερικό χνούδι. Βάζουμε τα μύδια σε μια κατσαρόλα και τη γεμίζουμε με 3 ποτήρια νερό. Τα σκεπάζουμε και τα βράζουμε μέχρι να ανοίξουν. Κατόπιν σε ένα σουρωτήρι τα στραγγίζουμε και τα μύδια που δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε. Στη συνέχεια παίρνουμε τα μύδια και πετάμε το κέλυφος. Τέλος τα αλατοπιπερώνουμε και ετοιμάζουμε το "μεθυσμένο" χυλό για να τα μεθύσουμε. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ένα κουτάκι μπύρας και προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει ένας πηχτός χυλός. Βάζουμε το τηγάνι να κάψει και τοποθετούμε ένα -ένα τα μύδια και στη συνέχεια τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα ζεστά με λεμόνι και πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Κύριο Συστατικό : Μύδια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV