ΛΑΔΟΠΙΤΑ



3 φλιτζάνια νερό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνια λάδι
1 κιλό αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι
σουσάμι, κανέλλα

Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό μαζί σε κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για 7-10 λεπτά ώστε να γίνει σιρόπι. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε για 2-3 λεπτά, και στη συνέχεια σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε σταθερά μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες και να πάρει ένα χρώμα χρυσό-καφέ. Αργά - αργά προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε από πάνω με σουσάμι. Το ψήνουμε στους 170 C για 60 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με κανέλλα.


Κύριο Συστατικό : Λάδι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV