ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ (2)



1/4 τυρί γκούντα
1/4 κεφαλογραβιέρα
1/4 γραβιέρα Κρήτης
1/4 τυρί kerrigold
400 γρ. μανιτάρια σε τεμάχια
πιπέρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
3 αυγά
1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
μαϊντανός (σε σκόνη), άνηθος (σε σκόνη)
2 φύλλα σφολιάτα
λίγο λάδι
2 κρέμες γάλακτος (μεσαίο μέγεθος)

Τρίβουμε τα τυριά σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τα ήδη τεμαχισμένα μανιτάρια σε μικρότερα κομματάκια, τα ξεπλένουμε και τα σουρώνουμε. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον άνηθο σε λίγο λάδι. Προσθέτουμε και λίγο πιπέρι και στο τέλος σβήνουμε με το κρασί. Χτυπάμε καλά τα αυγά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα τυριά, τα αυγά και τις κρέμες γάλακτος. Έπειτα, ρίχνουμε στο μπολ το μείγμα με τα μανιτάρια. Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο βούτυρο και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτα. Από πάνω βάζουμε το μείγμα και έπειτα το δεύτερο φύλλο σφολιάτα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.


Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV