ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



1 πακέτο φύλλο κρούστας
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 μέτρια κρεμμύδια πολτοποιημένα
1 πρέζα κανέλα
50 ml κρασί κόκκινο
1 κουτ. γλυκ. πελτέ ντομάτας
1/2 κουτ. γλυκ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα γαρίφαλο
1 κουτ. σουπ. σταφίδες μαύρες Κορίνθου ή κουκουνάρι
1/2 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 4 - 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία έως ότου ροδίσει. Ρίχνετε σιγά σιγά τον κιμά, ενώ ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει ο κιμάς να «ασπρίζει». Τότε σβήνετε με το κρασί και αφήνετε το οινόπνευμα να εξατμισθεί για 2 -3 λεπτά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 7 - 8 λεπτά. Προσθέτετε στο φαγητό όλα τα μπαχαρικά, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό και ανακατεύετε. Σιγομαγειρεύετε με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να μείνει ο κιμάς σχεδόν χωρίς καθόλου υγρά. Ρίχνετε τις σταφίδες στην κατσαρόλα και αφήνετε τον κιμά να κρυώσει εντελώς. Χωρίζετε τα φύλλα ανά τρία και τα κόβετε κατά μήκος σε λωρίδες πλάτους 4 - 5 εκ. Παίρνετε τα τρία κομμένα φύλλα και τα λαδώνετε ελαφρά, ενώ τα τοποθετείτε το ένα επάνω στο άλλο. Λαδώνετε ενδιαμέσως. Τοποθετείτε 2 εκ. κάτω από το επάνω μέρος της κάθε λωρίδας μια κουταλιά της σούπας κιμά. Διπλώνετε τα φύλλα δεξιά και αριστερά προς τα μέσα και αρχίζετε να τυλίγετε το φύλλο κλείνοντας μέσα τη γέμιση, σχηματίζοντας μικρά μπουρεκάκια. Συνεχίζετε και με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση. Τοποθετείτε τα μπουρεκάκια σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μόλις για 15 λεπτά. Αν θέλετε μπορείτε να τηγανίσετε τα Μπουρεκάκια σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Αν τα τηγανίσετε τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να «αφήσουν» το λάδι τους.


Κύριο Συστατικό : Κιμας
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 55 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV