ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ



1 μέτρια κολοκύθα
200 γρ. γάλα
3 αυγά
250 γρ. φέτα
1 φλυτζανάκι ρύζι
3 κουτ. σιμιγδάλι ψιλό
5 κουτ. λάδι
λίγο βούτυρο
1 κουτ. αλάτι
6 έτοιμα φύλλα κρούστας

Κόβουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τη φλούδα και τους κολοκυθόσπορους και τρίβουμε την ψίχα στον τρίφτη, στο μεσαίο πάχος κοπής. Τρίβουμε τη φέτα σε μικρά κομματάκια, με πιρούνι, ή την ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά, ρίχνουμε το αλάτι, τη φέτα, το λάδι, το ρύζι και στο τέλος την τριμμένη κολοκύθα. Αφού ανακατέψουμε καλά, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το βούτυρο. Το μίγμα είναι έτοιμο. Σε λαδωμένο ταψί Νο 38 στρώνουμε τα φύλλα (3 έτοιμα ή 2 χειροποίητα) και ρίχνουμε το μίγμα ομοιόμορφα, να μην συγκεντρωθεί σε ένα σημείο το παχύρρευστο και σε άλλο το ρευστό. Στη συνέχεια στρώνουμε πάνω από το μίγμα ένα φύλλο, λαδώνουμε και γυρνάμε τα περισσεύματα από όλα τα φύλλα πάνω του. Τέλος καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα, ρίχνουμε πάνω τους λίγο βούτυρο και λίγο λάδι και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 50 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί καλύπτουμε προς το τέλος του ψησίματος το ταψί με αλουμινόχαρτο (αν αρπάξουν τα φύλλα).


Κύριο Συστατικό : Κολοκύθα
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV