ΨΩΜΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ



2 φλιτζάνια ντοματοχυμός
1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτα
2 κ.σ. λάδι
6 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας αλάτι
3/4 κουταλιά σούπας ρίγανη
1/2 κουταλιά σούπας βασιλικό
1/4 κουταλιά σούπας δεντρολίβανο
1/4 κουταλιά σούπας πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

Αλείφετε με λάδι ένα μεγάλο μπολ και το ταψί που θα ψήσετε το ψωμί. Ζεσταίνετε το χυμό, τη σάλτσα και το λάδι μέχρι τους 80 C. Ανακατέψτε 3 φλιτζάνια αλεύρι με τη μαγιά και τα υπόλοιπα υλικά. Ρίξτε τη ντομάτα και ανακατέψτε για 3 λεπτά. Σταδιακά προσθέστε και το υπόλοιπο αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι. Η ζύμη πρέπει να κολλάει λίγο. Ζυμώστε για 5 λεπτά, τοποθετήστε τη ζύμη στο μπολ και αφήστε τη να φουσκώσει για 1 ώρα. Ζυμώστε ξανά, αφήστε τη για άλλα 15 λεπτά, πλάστε τη σε 2 φραντζόλες και βάλτε τις στο ταψί. Σκεπάστε και αφήστε τις για άλλα 45 λεπτά. Στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 C. Ψήστε για 10 λεπτά, κατεβάστε στους 180 C και ψήστε για άλλα 30-40 λεπτά (το ψωμί είναι έτοιμο όταν κάνει κούφιο ήχο αν χτυπηθεί). Αφήστε στη σχάρα να κρυώσουν.


Κύριο Συστατικό : Ντομάτα
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά & 1 Ώρα για να φουσκώσει
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV