ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ



1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 1/2 κουταλιά σούπας κοινό αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
500 γρ. κιμά βοδινού
2 ντομάτες, καθαρισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες
1 φλιτζάνι νερό
αλάτι και πιπέρι
3/4 φλιτζανιού ξηρό άσπρο κρασί
3 σφιχτά αυγά, κομμένα
90 γρ. τριμμένο τυρί Ρομάνο

Για την άσπρη σάλτσα λιώνετε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα το αλεύρι και το ψήνετε 2 λεπτά, ανακατευοντάς το συνέχεια. Το βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε αμέσως το γάλα, τα ξαναβάζετε στη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να πήξει, εξακολουθώντας να το ανακατεύετε. Ρίχνετε το κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να ροδίσει, προσθέτετε τον κιμά και τον τσιγαρίζετε. Ρίχνετε το κρασί, τις ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και νερό. Μόλις πάρουν μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους, περίπου 30 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν. Ανακατεύετε το μείγμα του κιμά με τη σάλτσα. Προσθέτετε το τυρί και τα αυγά. Χρησιμοποιείται το μείγμα για να γεμίσετε βουτυρωμένα φύλλα μπακλαβά ή σφολιάτας και ψήνεται σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Κιμάς
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό , Πάρτυ , Σνακ
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα, Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 20 κομμάτια
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV