ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ (1)



345 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ. φρέσκια μαγιά (μπορείτε να την αγοράσετε από το φούρνο)
185 ml χλιαρό νερό (τόσο όσο αντέχει το δάχτυλο μέσα χωρίς να καούμε, γιατί διαφορετικά αδρανοποιεί τα ένζυμα με αποτέλεσμα να μη διογκωθεί η ζύμη)
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι

Σε ένα μπολ βάζετε το νερό, λάδι, αλάτι, ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν καλά τα υλικά. Προσθέτετε το μισό αλεύρι μέσα στο μπολ, ανακατεύετε μετά μανίας (σαν να το μισείτε) μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και το σκεπάζετε με μια πετσέτα έως ότου φουσκώσει (για να γίνει το προζύμι). Θα χρειαστεί το πολύ 1 ώρα, ανάλογα με τη θερμοκρασία του δωματίου. Ρίχνετε το υπόλοιπο αλεύρι μέσα στο μπολ και ανακατεύετε με το χέρι ή με μίξερ μέχρι να γίνει ομοιογενής η ζύμη ώστε να μην κολλάει. Μετά την πλάθετε σε μπάλα και τη βάζετε σε μια λεκάνη σκεπασμένη με μια πετσέτα ελαφρώς υγρή. Την αφήνετε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα για να «ξεκουραστεί» ή έως ότου τη «δουλέψετε», αλλά όχι περισσότερο από μια μέρα. Με έναν πλάστη την ανοίγετε σε πάχος ½-1 εκ. ραντίζοντας με λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει.

Tip: Αν δεν έχετε φρέσκια μαγιά, χρησιμοποιήστε ξερή από το σούπερ μάρκετ, ακολουθώντας τις οδηγίες πάνω στη συσκευασία.


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό , Πάρτυ , Σνακ
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 2 Ώρες
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV