ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ



1 δόση βασική ζύμη για πίτσα
500 γρ. ντομάτες
2 κ.γ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ κ.γ. ζάχαρη
3 κ.γ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Για το τελείωμα:
3 κ.σ. φύλλα βασιλικό
150 γρ. Εdam Valio

Βάζετε τις ντομάτες για μερικά δευτερόλεπτα μέσα σε βραστό νερό, αφού τις έχετε ελαφρώς χαράξει. Τις βγάζετε και, αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε. Βάζετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και τον ψιλοκομμένο βασιλικό και τα αφήνετε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Aλατοπιπερώνετε κατά βούληση. Απλώνετε με κουτάλι το μείγμα στο ανοιγμένο ζυμάρι και προσθέτετε το Edam Valio, κομμένο σε λεπτές φέτες. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς με αντίσταση πάνω-κάτω για 7 λεπτά, μέσα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο ή περασμένο με λίγο λάδι. Μόλις η πίτσα ψηθεί, γαρνίρετε με φύλλα φρέσκου βασιλικού.


Κύριο Συστατικό : Πίτσα
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό , Πάρτυ , Σνακ
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10+ (ανάλογα με την δοση της ζύμης)
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα, Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV