ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ΣΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ



200 γρ. καρότα κομμένα σε κύβους
200 γρ. άνθος μπρόκολου
150 γρ. πράσο κομμένο σε φέτες
300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
200 γρ. κολοκυθάκια, μόνο το πράσινο, κομμένα σε κύβους
2 ξυνόμηλα, αποφλοιωμένα, κομμένα σε κύβους
80 γρ. σταφίδες
250 γρ. τυρί φέτα κομμένη σε μικρούς κύβους
100 ml ελαιόλαδο
100 ml κρασί λευκό ξηρό
250 γρ. αλεύρι
αλάτι, πιπέρι λευκό

Σοτάρουμε το πράσο με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Όταν μαραθούν προσθέτουμε τις σταφίδες και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι. Ανακατεύουμε στη φωτιά για λίγο ακόμη και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το μήλο και όταν απορροφήσει τα υγρά προσθέτουμε τη φέτα και το ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Τ’ αφήνουμε να κρυώσει και παρασκευάζουμε τα φύλλα ως εξής: Σ’ ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με όσο νερό χρειάζεται για να γίνει ένας ρευστός χυλός. Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με διάμετρο πυθμένα 20 εκ. με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε τον πυθμένα του τηγανιού με το χυλό ώστε να γίνει ένα εύκαμπτο φύλλο. Τυλίγουμε την ανάλογη ποσότητα λαχανικών όπως τυλίγουμε τα αμπελόφυλλα και τις άκρες τις αλείφουμε με λίγο χυλό για να στεγανοποιηθεί το φύλλο. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι 7 λεπτά περίπου. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με σάλτσα γιαουρτιού όπου έχουμε προσθέσει τυρί Μετσοβόνε.


Κύριο Συστατικό : Λαχανικά
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV