ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΕ "ΠΑΚΕΤΑ" ΦΥΛΛΟΥ



1 μεγάλο πράσο (μόνο το λευκό μέρος), κομμένο σε λεπτές φέτες
50 ml εξαιρετικό παρθένο Ελληνικό ελαιόλαδο
1 καρότο (200 γραμ.), κομμένο σε λεπτές φέτες
2 μεγάλα κολοκυθάκια (150 γραμ. το κάθε ένα), κομμένα σε λεπτές φέτες
50 ml λευκό κρασί
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο λευκό πιπέρι
12 φύλλα κρούστας, κομμένα σε κύκλους των 26 εκ.
λιωμένο βούτυρο για να αλείψουμε τα φύλλα
3 τσιπούρες (600 γραμ. η κάθε μία), χωρίς την πέτσα τους και σε φιλέτο
6 κλωναράκια θυμάρι

Μαγειρεύουμε το πράσο σε ελαιόλαδο για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το καρότο, μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, και τα ψήνουμε για άλλο ένα λεπτό. Προσθέτουμε το κρασί και δυναμώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε μέχρις ότου εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε. Παίρνουμε ένα κύκλο από φύλλο και το αλείφουμε με βούτυρο. Τοποθετούμε άλλον έναν κύκλο από πάνω και βουτυρώνουμε την επιφάνεια. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα μέχρις ότου να έχουμε έξη διπλούς κύκλους από φύλλο. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα ψαριού και βάζουμε ένα φιλέτο στο κέντρο ενός κύκλου. Από πάνω βάζουμε λίγο από το μείγμα λαχανικών και 1 κλωναράκι θυμάρι. Διπλώνουμε τις δύο πλευρές του κύκλου ώστε να σκεπαστεί το ψάρι, και μετά διπλώνουμε τις κάτω άκρες για να σχηματίσουμε ένα πακέτο. Αλείφουμε λίγο βούτυρο από πάνω. Τοποθετούμε τα πακέτα σε αντικολλητικό ταψί ψησίματος και ψήνουμε αμέσως στον φούρνο στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά. Σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Ταραμάς
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV