ΕΛΙΟΨΩΜΟ



1 κιλό αλεύρι κίτρινο
2 φακελάκι μαγιά
1 κουτ. σούπας αλάτι
1 φλιτζάνι ελιές ψιλοκομμένες
10 φύλλα δυόσμο φρέσκο
1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, τη μαγιά το αλάτι και τα ζυμώνουμε με χλιαρό νερό μέχρι να μην κολλά η ζύμη στα χέρια μας. Σκεπάζουμε το μείγμα για 15` μέχρι να φουσκώσει.Μετά προσθέτουμε στη ζύμη το κρεμμύδι, το δυόσμο, τις ελιές και το λάδι. Τα ζυμώνουμε ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά, αφήνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί λαδωμένο να φουσκώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα


Κύριο Συστατικό : Ελιές
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV