ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ



1 Κιλό κρέας αρνίσιο χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 Κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
10 κομμάτια μπέικον ψιλοκομμένα
10 ελιές καθαρισμένες ψιλοκομμένες
1 Πιπεριά ψιλοκομμένη
1 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Πακέτο φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
5 Τομάτες ψιλοκομμένες
250 γρ. τυρί κεφαλογραβιέρα τριμμένο
Αλάτι-Πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 Ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 Πακέτο σφολιάτα
1 Μαρούλι ψιλοκομμένο

Παίρνουμε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι με το κρέας μέχρι να ροδίσει.Κατόπιν το σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε μέσα το μπέικον ,τις ελιές , τα μανιτάρια, την πιπεριά, τις τομάτες, αλάτι - πιπέρι και τέλος το μαϊντανό και το αφήνουμε μέχρι το κρέας μας να μαλακώσει.Όταν το κρέας μας είναι έτοιμο το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να φύγουν όλα τα υγρά του και στην συνέχεια το βάζουμε σε μία λεκάνη όλο το μείγμα και του προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το τυράκι μας και ετοιμάζουμε την σφολιάτα μας.Σε ένα ταψί βουτυρωμένο τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το κρέας και μαζί το μαρούλι το ψιλοκομμένο και στην συνέχεια το σκεπάζουμε με το άλλο και το κόβουμε σε τετράγωνα και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Αρνί
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV