ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ



1 Κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες λεπτές
2 Μαρούλια ψιλοκομμένα
5 Κολοκύθια ψιλοκομμένα
1 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 Κιλό σπανάκι
2 Κούπες κεφαλογραβιέρα
500 γρ. βλίτα
1 Πακέτο σφολιάτα
Ελαιόλαδο
Σουσάμι
Αλάτι-Πιπέρι

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε όλα τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι ανάλογα με την προτίμηση μας και στην συνέχεια τα αφήνουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους.Όταν πιουν τα υγρά τους τα αφαιρούμε από την φωτιά και τα βάζουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν, αφού κρυώσουν ρίχνουμε μέσα την κεφαλογραβιέρα, το σουσάμι μας και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει ένα.Τέλος ετοιμάζουμε σε λαδωμένο ταψί να βάλουμε την σφολιάτα και να ρίξουμε μέσα το υλικό μας και στην συνέχεια να ρίξουμε από επάνω τυρί και να το βάλουμε στον φούρνο.Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Χόρτα
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV