ΠΙΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ - ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ



10 φύλλα κρούστας
1/2 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο (για τα φύλλα)
4 πιπεριές Φλωρίνης
2 πράσινες μακρουλές γλυκές πιπεριές
3 κόκκινα κρεμμύδια
4-5 φρυγανιές στο μίξερ(σκόνη να γίνουν)
αλάτι, πιπέρι
1/3 του φλιτζ. ελαιόλαδο.

Ετοιμάζετε την γέμιση. Κόβετε τις πιπεριές σε μπαστουνάκια, τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Βάζετε το λάδι (1/3 του φλιτζανιού) στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα (πάντα με βαρύ πάτο)και αφού ζεσταθεί καλά ρίχνετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Ανακατεύετε κάθε τόσο, χαμηλώνετε και αφήνετε στην φωτιά μέχρι να μαραθούν καλά και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Αποσύρετε από την φωτιά. Παίρνετε ένα ταψί παραλληλόγραμμο, το λαδώνετε και στρώνετε τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα ένα -ένα. Ρίχνετε την γέμιση στα φύλλα και τότε προσθέτετε και την φρυγανιά από πάνω. Σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα, πάλι λαδώνοντας τα ένα-ένα. Χωρίζετε με ένα μαχαιράκι την πίτα σε κομμάτια και την βάζετε στον φούρνο, στους 180 για περίπου 45 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Πιπεριές Φλωρίνης
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4-6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV