ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΡΝΑΚΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ, ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ



2 κρεμμυδάκια φρέσκα 3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο Ελληνικό ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι μισοβρασμένο μακρύκοκκο ρύζι
1 φλιτζάνι νερό
400 γρ. αρνί χωρίς κόκαλα κομμένο σε λωρίδες μιας ίντσας
2 αυγά ξεχωρισμένους τους κρόκους από τα ασπράδια
1 σκελίδα σκόρδο
3 φλιτζάνια Ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
20 μικρά ντοματάκια ή ντομάτες Σαντορίνης
αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

Ανάβουμε το φούρνο στην υψηλή θερμοκρασία. Κόβουμε το πάνω μέρος απ τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε. Βυθίζουμε σε παγωμένο νερό. Ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο μέρος από τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ελαφρύ καστανό χρώμα. Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το περισσότερο νερό. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Ψήνουμε το κρέας μέχρι να πάρει ελαφρύ καστανό χρώμα. Νοστιμεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το δυόσμο, τους κρόκους των αυγών, αλάτι, πιπέρι και την μαρέγκα. Αλείφουμε ένα ταψί και 4 μεγάλες στρογγυλές φόρμες με λίγο λάδι. Τοποθετούμε μια κουταλιά της σούπας ρύζι στη βάση κάθε φόρμας. Αναμειγνύουμε το υπόλοιπο ρύζι με το μείγμα του γιαουρτιού. Ψιλοκόβουμε 4 από τις ντομάτες και ανακατεύουμε με το ελαφρά ψημένο κρέας. Τοποθετούμε λίγο από το μείγμα γιαουρτιού-ρυζιού μέσα στις φόρμες και μετά απλώνουμε λίγο από το μείγμα ντομάτας –αρνιού. Επαναλαμβάνουμε. Κάνουμε το ίδιο με τις υπόλοιπες φόρμες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Στο μεταξύ, καψαλίζουμε ελαφρά τις υπόλοιπες ντομάτες, είτε στο φούρνο είτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Βγάζουμε τις τάρτες από το φούρνο, και τις μεταφέρουμε σε 4 πιάτα. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, αφαιρούμε τις φόρμες και γαρνίρουμε με τις καψαλισμένες ντομάτες και τα ψιλοκομμένα φύλλα από τα κρεμμυδάκια. Σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Αρνί
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV