ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)



500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
375 γρ. Φυτικές ίνες (δημητριακά)
24 γρ. Μαγιά σε σκόνη
200 γρ. Ελαιόλαδο
1 κ.γ αλάτι
Χλιαρό νερό τόσο όσο να σκεπάσει τις φυτικές ίνες

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις φυτικές ίνες και προσθέτουμε την μαγιά και το αλάτι και τα ανακατεύουμε λίγο με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ξανα και στη συνέχεια προσθέτουμε χλιαρό νερό να σκεπάσει το μίγμα μας και θα τα αφήσουμε για 3 λεπτά να μαλακώσουν και να διογκωθούν οι φυτικές ίνες. Αφού έχει γίνει μία άμορφη μάζα το μίγμα μας αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι σιγα σιγα και να φτιάχνουμε το ψωμί μας. Αφού ρίξουμε όλο το αλεύρι και είναι έτοιμη η ζύμη μας πλάθουμε καρβελάκι ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας μας και το πασπαλίζουμε με τα 50 γρ. που έχουμε για να δώσουμε το στυλ χωριάτικου ψωμιού. Το αφήνουμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς για 10 - 15 λεπτά να φουσκώσει το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Αφού βγεί απο τον φούρνο το τυλίγουμε με μια πετσέτα να φύγει η υγρασία για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια είναι έτοιμο να κοπεί.


Κύριο Συστατικό : Φυτικές ίνες , Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV