ΤΑΡΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ



Για τη ζύμη
200γρ. αλεύρι
100γρ. βούτυρο
3 κουταλιές νερό
αλάτι
Για τη γέμιση
800γρ. κρεμμύδια
50γρ. βούτυρο
2 αυγά
1 κούπα γάλα
μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι

Τοποθετείτε το αλεύρι σε ένα λείο πάγκο και σχηματίζετε έναν κύκλο. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά στο κέντρο. Ζυμώνετε ανοίγοντας τη ζύμη χωρίς να λειάνετε το φύλλο και ξαναζυμώνετε ανοίγοντας με την παλάμη του χεριού. Επαναλαμβάνετε τρεις φορές μέχρι να γίνει πολύ λεπτή η ζύμη. Μαζεύετε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνετε να σταθεί στο ψυγείο ενώ ετοιμάζετε τη γέμιση. Κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρετε σε βούτυρο χωρίς να ροδίσουν. Στην αρχή τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 5’ και ύστερα συνεχίζετε το σοτάρισμα χαμηλώνοντας τη φωτιά. Καλύπτετε με τη ζύμη που έχετε ετοιμάσει μια φόρμα(με κούμπωμα) για τάρτες και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 8’. Τη βγάζετε από τον φούρνο και την καλύπτετε με τα κρεμμύδια που έχετε σοτάρει. Σκεπάζετε με την κρέμα που έχετε ετοιμάσει:με ελαφρώς χτυπημένα αυγά και το χλιαρό γάλα,νοστιμίζετε με αλάτι,πιπέρι και μοσχοκάρυδο,ανακατεύετε καλά και τα ρίχνετε πάνω στην τάρτα. Τη βάζετε να ψηθεί στο φούρνο για 25’. Την αφήνετε να κρυώσει πριν τη βγάλετε από την φόρμα. Τη σερβίρετε ζεστή.

ucook.gr
Κύριο Συστατικό : κρεμμύδια
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV