ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ



1/2 κιλό άνθη από κολοκύθια καθαρισμένα και καλά πλυμένα
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
1/2 φλυτζάνι βούτυρο
1 φλυτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο όχι λιωμένο
αλατοπίπερο
πάπρικα
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,μόνο το άσπρο μέρος
ένα μαρούλι πλυμένο καλά και κομμένο
ένα φλυτζάνι κεφαλοτύρι σε κύβους
ένα φλυτζανάκι κρασί
2 φλυτζάνια φέτα τριμμένη όχι λιωμένη
1 κουτί γάλα εβαπορέ
500 γρ πουρέ πατάτα
5-6 αυγά καλά χτυπημένα
500 γρ φύλλο κρούστα
βουτύρωμα το φύλλο

Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο να κάψει λίγο. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι να ξανθύνει λίγο. Αμέσως μετά το πράσο, το μαρούλι, τους ανθούς κομμένους στα δύο, το μαϊντανό, τον άνιθο, αλατοπίπερο, πάπρικα. Τα σβήνουμε με ένα φλυτζανάκι κρασί. Ρίχνουμε τον πουρέ της πατάτας. Ανακατεύουμε ρίχνοντας το γάλα, τα αυγά και τα τυριά. Βάζουμε ένα ταψί, στρώνουμε 4-5 φύλλα κρούστας. Ρίχνουμε το υλικό και το σκεπάζουμε με άλλα τόσα φύλλα κρούστας. Όλα τα φύλλα βουτυρωμένα στην κάθε στρώση. Την χαράζουμε προσεκτικά και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

xortopita
Κύριο Συστατικό : Χόρτα διάφορα
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Συνταγή από τον Παναγ.Ζαράνη


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV