ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ



1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 κιλό μελιτζάνες
1/2 κιλό κιμά
4 αυγά
2 κρεμμύδια
λάδι
50-100 γρ. βούτυρο
160 γρ. κεφαλοτύρι
αλάτι, πιπέρι
κανέλα

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις τσιγαρίζουμε με τον κιμά και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε και το μισό βούτυρο. Ανοίγουμε το φύλλο και ξεκινάμε να γεμίζουμε την πίτα. Κάθε δύο φύλλα που στρώνουμε, ρίχνουμε τις κομμένες μελιτζάνες με τον κιμά και τα κρεμμύδια. Συγχρόνως χτυπάμε τα αυγά και τρίβουμε το κεφαλοτύρι. Τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα στο μείγμα του κιμά, κρεμμυδιών και μελιτζάνας. Προσθέτουμε λάδι και με το υπόλοιπο βούτυρο, βουτυρώνουμε κάθε φύλλο. Προσθέτουμε πιπέρι, κανέλα και λίγο αλάτι. Βουτυρώνουμε και το τελευταίο φύλλο και βάζουμε την πίτα να ψηθεί.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Κύριο Συστατικό : Μελιτζάνες
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα - Θεσσαλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 10
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV