ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό αλεύρι
1 κουταλιά αλάτι
1 κούπα λάδι
2 κουταλιές ξίδι
2 κούπες νερό χλιαρό
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
½ κιλό τυρί φέτα
3 αυγά χτυπημένα
1/3 κούπας γάλα
λίγο πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι. Ανοίγετε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνετε το λάδι, το ξίδι και το νερό. Παίρνετε λίγο λίγο το αλεύρι, το ζυμώνετε καλά και φτιάχνετε μια μπάλα. Σκεπάζετε τη ζύμη και αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Χωρίζετε τη ζύμη σε 20 μπαλάκια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια με τη βοήθειας του πλάστη τα ανοίγετε σε μικρά πιτάκια. Τα χωρίζετε σε 10 και 10. Βουτυρώνετε τα 10 πρώτα και τα βάζετε το ένα πάνω στο άλλο. Με αυτά ανοίγετε ένα φύλλο, λίγο μεγαλύτερο από το ταψί. Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε μέσα το φύλλο.
Θρυμματίζετε, το τυρί, χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το γάλα και το πιπέρι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και τα στρώνετε στο ταψί.
Με τα υπόλοιπα 10 πιτάκια ανοίγετε το δεύτερο φύλλο, κι αυτό, να προεξέχει από το ταψί. Το απλώνετε πάνω στη γέμιση.
Πιάνετε μαζί τις άκρες του κάτω και του πάνω φύλλου και τις γυρίζετε προς τα μέσα. Αλείφετε με βούτυρο όλη την πίτα. Τη ραντίζετε με λίγο νερό. Τη χαράζετε σε κομμάτια χωρίς να φτάσει το μαχαίρι στο κάτω φύλλο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα. Τη ραντίζετε με λίγο νερό και την σκεπάζετε με μια πετσέτα.


Κύριο Συστατικό : Φέτα
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 Ώρα
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 20
Πηγή : NewLine


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV