ΨΕΥΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 φέτες ψωμί
3 κουταλιές ελαιόλαδο
150 γρ. ντομάτα κονκασέ
300 ml. γάλα
2 κουταλιές κρασόξιδο
150 ml. ζωμός κρέατος
2 κουταλιές αμύγδαλα
75 γρ. σταφίδες
1 κουτ. Ζάχαρη
2 αυγά
6 φέτες λεμονιού
8 φύλλα δάφνης
αλάτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά, το κρασόξιδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Έπειτα τρίβουμε το μουσκεμένο στο γάλα ψωμί και το ρίχνουμε στον κιμά μαζί με την ντομάτα και το ζωμό. Αφήνουμε για 15 λεπτά και μετά βάζουμε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί βουτυρωμένο και ψήνουμε στους 180οC για 30 λεπτά.
Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και αλάτι και το ρίχνουμε πάνω στον κιμά.
Τέλος, βάζουμε πάνω τις φέτες λεμονιού και τα φύλλα δάφνης και ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά.

ΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΨΩΜΙΑ
Κύριο Συστατικό : Κιμάς μοσχαρίσιος
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 20 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Newline


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV