ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



500 γρ. ανάμεικτα φθινοπωρινά μανιτάρια π.χ. νερατζάκια,βωλίτες και δασόβια αγαρικά
2 εσαλότ
50 γρ. βούτυρο
4 κ.σ.σχοινόπρασο σε ροδελίτσες
αλάτι και πιπέρι
100 γρ. αλεύρι
3 κ.σ.λάδι
2 κ.σ.λιωμένο βούτυρο
250 ml ζωμός μόσχου
250 ml κρέμα γάλακτος
φρέσκοι κόκκοι κόκκινου πιπεριού

Καθαρίζουμε και βουρτσίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τα εσαλότ και τα σοτάρουμε στο βούτυρο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε ώσπου να εξατμιστεί το υγρό τους. Αναμειγνύουμε μέσα 1κ.σ. σχοινόπρασο και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι πάνω σε μια επιφάνεια,χύνουμε στη μέση του αλευριού το λάδι και μια πρέζα αλάτι και τα αναμειγνύουμε με το αλεύρι. Προσθέτουμε σιγά σιγά 3κ.σ. χλιαρό νερό και ζυμώνουμε γρήγορα με τα χέρια να γίνει μια λεία ζύμη. Την αφήνουμε να ησυχάσει τυλιγμένη σε μια μεμβράνη για 1 ώρα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάνω σε μια πετσέτα κουζίνας. Αδειάζουμε επάνω στο φύλλο την κρύα πια γέμιση των μανιταριών και τυλίγουμε σε ρολό με την βοήθεια της πετσέτας. Βάζουμε το στρούντελ σε βουτυρωμένο ταψί,το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε στους 220°C για περ. 35’. Για τη σάλτσα βράζουμε τον ζωμό μόσχου μαζί με την κρέμα γάλακτος και συρρικνώνουμε μέχρι να μείνει το μισό. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σχοινόπρασο και αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε σε φέτες το έτοιμο στρούντελ και το σερβίρουμε επάνω στη σάλτσα. Γαρνίρουμε με τους κόκκους κόκκινου πιπεριού.


Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης:
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV