ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΑ



400 γρ. αλεύρι
50 γρ. χοιρινό λίπος
1/5 κούπας ελαιόλαδο
40 γρ. ζάχαρη
1/5 κούπας νερό
1 αυγό
Για τη γέμιση
3/4 κιλού φρέσκο σπανάκι
50 γρ. κορινθιακή σταφίδα
40 γρ. κουκουνάρια
1 κουταλιά κόκκινο πιπέρι
5 κουταλιές λάδι
αλάτι και πιπέρι

Σε ένα μπολ ανακατεύετε με μια ξύλινη σπάτουλα το αυγό,το χοιρινό λίπος και το λάδι μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτετε το νερό και την ζάχαρη,ανακατεύετε καλά και ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι. Ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη και την αφήνετε να σταθεί για 30’ σκεπασμένη. Πλένετε καλά το σπανάκι-μόνο τα φύλλα-το κόβετε και το βράζετε στον ατμό για 10’. Το στραγγίζετε καλά πιέζοντας με τα χέρια μέχρι να βγάλει όλο το νερό. Γέμιση:
Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρετε το σπανάκι για λίγα λεπτά,αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα κουκουνάρια και τις σταφίδες. Ανακατεύετε προσεκτικά,πασπαλίζετε με κόκκινο πιπέρι,ανακατεύετε γρήγορα και κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά. Πασπαλίζετε με αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και ανοίγετε την ζύμη με τον πλάστη. Με ένα ειδικό κόφτη χαράσσετε δίσκους με διάμετρο 20εκ. Μοιράζετε την γέμιση βάζοντας σε κάθε δίσκο λίγη γέμιση στο κέντρο. Ενώνετε τις άκρες του φύλλου πάνω από τη γέμιση και φτιάχνετε ένα κορδόνι για να τις κλείσετε. Το κορδόνι δεν πρέπει να κλείνει στα πλάγια όπως σε άλλες πίτες. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετείτε τις πίτες σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι και τις αφήνετε να ψηθούν για 25’ ή 30’. Τις σερβίρετε χλιαρές ή κρύες.


Κύριο Συστατικό : Σπανακόπιτα
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV